2009 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

Šveicarijoje įsibegėjo slowup judėjimas

Prieš dešimt metų Šveicarijoje prasidėjęs judėjimas „Slowup“ tapo nacionaline gyvenimo būdo forma.Nuo ankstaus pavasario iki rudens kas antrą sekmadienį gražiausiose šalies vietose karaliauja raumenų jėgos varomos transporto priemonės.

Nuo 25 iki 60 km kelių atkarpos visiškai uždaromos motorizuoto transporto eismui ir visai dienai atiduodamos pėstiesiems, bėgiotojams bei vienaračiais, dviračiais, triračiais, riedučiais, riedlentėmis, paspirtukais, vaikiškais vėžimėliais ir šunų vėžimaičiais apsiginklavusiai tautos daliai.

Sulėtink gyvenimo tempą. Suteik jam kokybę. Patirk judėjimo su bendraminčiais džiaugsmą. Tai - svarbiausi iš Vokietijos atkeliavusios ir sėkmingai Šveicarijoje prigijusios „Slowup” idėjos tikslai.

Vaizdingi maršrutai driekiasi aplinkui vandens telkinius, kiek įmanoma nekalvotais keliais.

Organizatoriai - šalies sveikatinimo bei turizmo organizacijos – sąmoningai nerengia masinio starto, kad norintys galėtų prisijungti prie turo bet kurioje maršruto vietoje. Jokių varžybų, jokio skubėjimo.

Kiekvienas dalyvis – nuo mažiausųjų iki garbaus amžiaus pasirenka savo tempą pagal galimybes ir nusiteikimą.

Priklausomai nuo regiono ir oro sąlygų šiuose renginiuose dalyvauja nuo 10 iki 85 tūkst. dalyvių. Dažnai juose išnyksta ir sienos, kaip antai Reino aukštupio turas apima abi Reino, skiriančio Šveicariją nuo Vokietijos, puses. O Bazelio maršrute dalyviai kerta užsienio valstybių sienas net penkiose vietose, sujungiančiomis Šveicarijos, Vokietijos ir Prancūzijos sporto mėgėjų gretas vienai didelei ir taikiai fiestai.

lrytas.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą