2009 m. kovo 30 d., pirmadienis

Ciuriche tulpės laimėjo prieš raktažoles

Ne tik Lietuvoje moterys atkakliai skverbiasi į politiką. Sekmadienį didžiausiame Šveicarijos mieste vyko daug emocijų visuomenėje sukėlę rinkimai į mero kėdę. Šalies feminisčių džiaugsmui ji atiteko beveik 42 tūkstančius ciurichiečių balsų surinkusiai socialdemokratų partijos atstovei Corine Mauch.


Praėjusį rudenį septynerius metus miestui vadovavęs Elmaras Ledergerberis paskelbė atsisakantis šio posto, kad daugiau laiko galėtų skirti paaugliui sūnui.

Praėjusį savaitgalį abi pretendentės į merės krėslą vaikščiojo Ciuricho gatvėmis ir dalijo gėles praeiviams bei fotografavosi su jais. K. Martelli dovanojo raktažoles, o C. Mauch – tris tūkstančius tulpių. „Tulpės laimėjo prieš raktažoles“, - juokaujama šalies žiniasklaidoje.

Šį sekmadienį 11 tūkstančių balsų persvara finansinės Šveicarijos sostinės gyventojai mere išsirinko neslepiančią savo netradicinės seksualinės orientacijos 48 metų C. Mauch. Nei abi kandidatės, nei partijų strategai nesitikėjo tokio ryškaus skirtumo. Žiniasklaida pastarąjį mėnesį gausiai linksniavo C. Mauch laisvalaikio pomėgius bei gyvenimo būdą ir lygino ją su populiariu vokiečių politiku, Berlyno meru Klausu Wowereitu, kuris irgi neslepia savo homoseksualumo.

Politikos ekspertai teigia, kad būtent C. Mauch netradicinės pažiūros tapo jos pranašumu, nes Ciurichas turi gausią ir aktyvią netradicinės seksualinės orientacijos bendruomenę, o miestiečiai nori parodyti esantys plačių pažiūrų.

Naujoji merė porinkiminėje kalboje pabrėžė sieksianti Ciuricho kaip „atviro, dinamiško, stipraus ir solidaraus miesto“ įvaizdžio bei ypatingą dėmesį skirs socialinių problemų sprendimui.

lrytas.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą