2009 m. kovo 31 d., antradienis

Šveicariją apėmė tymų epidemija

Šveicarijos sveikatos apsaugos tarnybos vadovai panikoje: per tris šių metų mėnesius šalyje užregistruota beveik 500 tymų atvejų. Anot statistikos, užkrečiamas virusas sparčiai plinta vokiškosios Šveicarijos dalies miestuose, o ypač turistų pamėgtoje Liucernoje – joje gyvena daugiau nei trečdalis visų susirgusiųjų. Todėl mieste paskelbta epidemija ir pasiūlyta vėl įvesti prieš keletą metų atšauktą privalomą skiepijimą mokyklose bei darželiuose.


Taip pat raginti pasiskiepyti visus gimusius vėliau nei 1963 metais. Manoma, kad iki 1963 metų gimusieji šia liga jau persirgę ir įgiję imunitetą. Valdžios sprendimu, daugelyje miestų tymais susirgę vaikai 18 dienų atleidžiami nuo pamokų, kad neužkrėstų kitų, o švietimo įstaigos užsidaro ir jų seserims bei broliams, jeigu pastarieji nepasiskiepija per 72 valandas.

Tai sukėlė didelį tėvų nepasitenkinimą - nacionalinės televizijos bei radijo laidas, naujienų portalus užliejo protestai. Mat dauguma šveicarų nepripažįsta skiepų naudos. Antra, ne mažiau svarbi priežastis, kad tėvai priversti po beveik tris savaites praleisti namuose su palyginti lengvai sergančiais vaikais, rizikuodami prarasti krizės klibinamas darbo vietas.

Sveikatos apsaugos tarnyba penktadienį nutarė pradėti reklaminių plakatų kampaniją, primygtinai kviečiančią pasiskiepyti nuo tymų ne tik šalies gyventojus, bet ir atvykstančius užsieniečius. Tokiu būdu tikimasi apsaugoti nuo pavojaus tą gyventojų dalį, kuri negali skiepytis: mažus vaikus iki vienerių metų, nėščias moteris bei žmones su silpna imunine sistema.

lrytas.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą