2009 m. vasario 3 d., antradienis

„Poken“ – dar vienas suaugusių žmonių žaidimas

Šveicaro Stephane’o Doutriaux išradimo „Poken“ dėka milijonus individų jungiantys socialiniai tinklai, kaip „Facebook“, „Linked“, „Flikr“ ir kiti, persikelia į realybę. „Poken“ atrodo visai kaip paprastas raktų pakabukas, vaizduojantis linksmą žmogeliuką, bet jame slypi visa jo savininko dosjė.


Užtenka kelias sekundes trunkančio tavo ir pašnekovo „pokenų“ delnų susilietimo – ir jūs jau apsikeitę asmeniniais duomenimis, įvestais socialinių tinklų aprašymuose. Grįžus namo, tereikia per USB jungtį perkelti užmegztus kontaktus į kompiuterį.

Sparčiai populiarėjantis 20 Šveicarijos frankų (44 Lt) kainuojantis aparatas gali sutalpinti iki 64 kontaktų, todėl net ir gausiame vakarėlyje užteks pasiūlyti dominantiems žmonėms „poken“, kad jau po kelių valandų naudotumėtės išsamiomis žiniomis apie jų asmeninį gyvenimą: profesiją, mėgstamus užsiemimus, svajones, muzikinį skonį, artimiausius planus ir net apsipirkinėjimo ar valgymo įpročius.

Šis išradimas, kurio autorius - šveicaras iš Lozanos St.Doutriaux, kol kas parduodamas tik Nyderlanduose bei Šveicarijoje. Pardavimus organizuojantis šveicarų verslininkas Patrickas Liotardas skelbia, kad „Poken“ prekyba plėsis ir į kitas šalis, o iki vasaros bus išleista ir „Poken“ versija verslo klientams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą