2009 m. sausio 19 d., pirmadienis

Dešimtys tūkstančių šveicarų savaitgalius leidžia ant ledo

Spaudžiant nuolatiniam šaltukui, ne tik Šveicarijos kalnuose, bet ir žemumų slėniuose užšalo net ir didesnieji ežerai. Minios šveicarų savaitgaliais entuziastingai traukia ant ledo mėgautis žiemos teikiamais malonumais.

Kasdien vandens telkinių apsaugos policija praneša ištyrusi ir paruošusi laisvai naudotis vis daugiau užšalusių vandens telkinių. Atidaromos papildomos automobilių stovėjimo aikštelės, savaitgaliams siūlomi papildomi visuomeninio transporto maršrutai, užtveriamos nesaugios zonos, sniego valymo mašinomis ledas paruošiamas čiuožti ir ledo ritulio aikštelėms, sumontuojami mobilūs tualetai, o vietiniai ūkininkai organizuoja ant krantų karštų valgių ir gėrimų tiekimą.

Dešimtys tūkstančių šveicarų šeimomis, draugų grupėmis, poromis ir pavieniui savaitgaliais keliauja pasisemti sveikatos ir puikios žiemiškos nuotaikos ant ežerų. Pačiūžomis, rogutėmis, ledo ritulio lazdomis, šunų kinkiniais ir net dviračiais ginkluoti ledo mėgėjai užplūsta užšalusius vandens telkinius.

Šeštadieniais organizuojami ypač šveicarų jaunimo mėgiami ledo vakarėliai: ežerai apšviečiami specialiomis šviesomis, kad ledo mėgėjai galėtų saugiai džiaugtis ledu iki pat vėlaus vakaro. Iki vėlumos krante veikia ir karšto maisto prekyvietės su šveicarų mėgstamiausiomis skrudintomis dešrelėmis, keptais kaštonais, karšta arbata ir vynu.

Prie kiekvieno ežero nuolat budi greitosios pagalbos ir gaisrininkų ekipažai, bet iki šiol, be kelių nesunkių galūnių lūžių, jokių nelaimingų atsitikimų neužfiksuota.

Vandens telkinių apsaugos policija dukart per dieną tikrina ledo storį ir kokybę bei džiaugiasi, kad gausi ledo mėgėjų minia tvarkingai laikosi apribojimų, nelenda į užtvertas teritorijas, negąsdina laukinių gyvūnų.

Tikimasi, kad šalti orai laikysis, o šveicarai dar ne vieną savaitgalį galės mėgautis ledo malonumais.

lrytas.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą