2008 m. lapkričio 10 d., pirmadienis

Coop apginklavo pirkėjus lupomis

Visame pasaulyje prekybininkai ir gamintojai sau neparankią informaciją ant produktų pakuočių linkę pateikti smulkiu šriftu. Antrasis pagal dydį Šveicarijos prekybos tinklas „Coop“ ėmėsi diktuoti Europai naujus skaidrumo standartus: nuo šių metų spalio iki 2009-ųjų pradžios visose šio tinklo parduotuvėse pirkinių vežimėliai bus apginkluoti lupomis.

Tinklo vadovai mano, kad tai padės išspręsti sunkiai įskaitomų tekstų ant produktų etikečių problemą ir gerokai prisidės prie jų skelbiamos skaidrumo politikos sėkmės.

Su prie vežimėlio pritvirtintu padidinamuoju stiklu net ir silpno regėjimo žmonės įskaitys smulkiu šriftu išspausdintą informaciją apie maisto produktus – jų sudėtį, konservantus, sočiųjų riebalų rūgščių kiekį, pagaminimo šalį, galiojimą laiką.

Ši naujovė buvo įvesta „Coop“ sistemai susitarus su Šveicarijos pagyvenusių žmonių organizacija „Pro Senectute“. Šiuo sprendimu taip pat siekiama patenkinti vegetarų ir žmonių, segančių diabetu bei alergijomis, poreikius.

„Coop“ priklauso savarankiškų Europos prekybos įmonių aljansui „Coopernic“. Tai antroji pagal dydį maisto prekių prekybos organizacija Europoje.

Beje, pernai „Coopernic“ įžengė ir į Lietuvą, kur įsigijo kontrolinį prekybos sistemos „Iki“ akcijų paketą. Jei padidinamųjų stiklų vežimėliuose idėja turės pasisekimą, „Coop“ planuoja tokiais vežimėliais aprūpinti ir jam priklausančias parduotuves užsienyje, taigi galbūt ateityje ir Lietuvos senjorai nebebus terorizuojami mikroskopiniais užrašais ant prekių etikečių.

Tai jau nebe pirmoji naujovė, kurią diegia vienas didžiausių Šveicarijos prekybos tinklų. Prieš dvejus metus savo parduotuvėse „Coop“ įdiegė savarankiško prekių skanavimo sistemą.

Klientai patys atlieka didžiausią dalį kasininkų darbo: jie „nuskaito“ prekes su prie vežimėlio pritvirtinto brūkšninių kodų skaitytuvo pagalba. Kasoje belieka tik pateikti skaitytuvą jau gyvam kasininkui ir susimokėti paskaičiuotą sumą. Eksperimento metu gaunami duomenys analizuojami, o išvados nulems tolimesnę šių bandomųjų sistemų plėtrą.

lrytas.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą