2008 m. liepos 14 d., pirmadienis

Europos vyšnių kauliukų spjaudymo turnyre – Šveicarijos spjaudalių triumfas

Ciuriche iškart po Europos futbolo čempionato virė atkakli sportinė kova dėl Europos vyšnių kauliukų spjaudymo į tolį čempionų vardo. Čempionais tapo varžybų debiutantas, šveicaras Martinas Maagas ir jo tautietė, daugkartinė šalies čempionė Barbara Krähenbühl. Vyrų varžybų nugalėtojas nuspjovė vyšnios kauliuką 17,47 metro, moterų - 11,75 metro.

Kiekvieną vasarą atėjus vyšnių nokimo metui per visą Šveicariją nuvilnija atrankinių vyšnių kauliukų spaudymo varžybų banga. Kiekvienas miestelis renka dešimt geriausių spjaudytojų į Šveicarijos čempionatą.

Ši viena seniausių sporto šakų mėgstama ne tik Šveicarijoje, bet ir Vokietijoje, Italijoje, Olandijoje, Prancūzijoje ir Austrijoje. Dėl geriausio spjaudaliaus vardo taip pat varžosi ir JAV, Pietų Afrikos Respublikos ir Australijos piliečiai.

Kiekviena šalis dešimt stipriausiųjų sportininkų siunčia į kas dveji metai vykstantį Europos vyšnių kauliukų spjaudymo čempionatą.

Vyšnios kauliukų spjaudymo varžybų taisyklės paprastos - kiekvienas varžybų dalyvis gauna po tris tos pačios rūšies vyšnias, jas suvalgo, o kauliuką spjauna kuo toliau į specialų metro pločio ir daugiau kaip 30 metrų ilgio medinį arba betoninį takelį. Išriedėjus kauliukui už takelio ribų spjovimas neįskaitomas. Nugali tas, kuris nuspjauna toliausiai.

Rengėjai ir dalyviai įsitikinę, kad nepelnytai ši ypač ekologiška sporto šaka neįtraukta į olimpinių žaidynių programą.

lrytas.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą