2008 m. birželio 12 d., ketvirtadienis

Šveicarai - Europos nelaimėlių čempionai

„Viskas baigta! Mes – Europos nelaimėlių čempionai!“, „Šeimininkė tapo savo šventėje tik viešnia“, „Turkija išspardė Šveicarijos viltis“, „Ir dangus verkia kartu“. Tokios ir panašios antraštės šiandien mirga Šveicarijos dienraščių pirmuosiuose puslapiuose.


Pliaupiantis lietus lemiamose rungtynėse nesutrikdė šveicarų futbolininkų, o turkams gerokai sunkiau sekėsi prisitaikyti žaidimui ekstremaliomis gamtos sąlygomis. „Šveicarija laimėjo tik vandenspyrį“, neiškentėjo neįkandus kaimynų austrų spauda.

Vakar po rungtynių kelioms valandoms eismą daugelyje miestų visiškai paralyžavo turkų automobilių kolonos, plevėsuojančios vėliavomis ir drebinančios gatves trankiais pergalės maršais.

Saugumą užtikrinančios tarnybos turėjo daug darbo. Šimtai nusivylusių šveicarų pamiršo šeimininkams būtiną svetingumą ir ėmė provokuoti turkų futbolo sirgalius.

Bazelyje tik efektyvaus saugumo tarnybų veiksmų dėka buvo išvengta rimtesnių incidentų. Net 25 aršiausi šveicarų sirgaliai buvo patupdyti į specialiai čempionatui įsteigtą kalėjimą.

Argau regione situacija buvo dar grėsmingesnė. Du šimtai įsikarščiavusių Šveicarijos aistruolių užpuolė 400 taikiai šventusių pergalę turkų. Policijai pavyko be didesnių nuostolių numalšinti konfliktą. Buvo sulaikyti keturiolika vietinių karštagalvių.

lrytas.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą