2008 m. birželio 14 d., šeštadienis

Čempionatas - ne visiems auksu besipurtantis avinėlis

Šveicarijos spauda skelbia, kad “Euro 2008” suteiks šalies ekonomikai apie 1,5 milijardo frankų injekciją. Skaičiuodami būsimąjį pelną džiaugsmingai trina rankas UEFA, transporto ir telekomunikacijų sektoriai, viešbučių savininkai bei maitinimo įstaigos.


Bet ekonomistai nurodo ir kitą medalio pusę. Anot jų, nukentės labai svarbi šaliai turizmo sritis. Išleidę keturženkles sumas bilietams į rungtynes ir kelionei, futbolo sirgaliai menkai tesidomi gamtos, istorijos ir architektūros šedevrais. Įprastinės turistų grupės, ieškančios ramybės, tyro kalnų oro, nublizgintų takelių ir svetingumo, čempionato metu vengia Šveicarijos.

O ką už tai gauna šeimininkių šalių gyventojai?

Eismo grūstis ir valandas trunkančius kamščius keliuose, eiles maisto prekių parduotuvėse, triukšmą kiaurą parą net švenčiausiose miesto vietose, prostitučių antplūdį, šiukšlių kalnus ir šlapimo tvaiką.

Nenuostabu, jog didelė šalies gyventojų dalis futbolo karštligės metu iškeliavo atostogauti – ten, kur nėra rėkančių vaizdadėžių ir vaizdasienių, kur kvepia gėlėmis ir ošia girios, o žmonės ramiai kalbasi atpalaiduojančiomis temomis.

Finansinę naudą vis dėlto šie šveicarai ir austrai pajus: iškeliaudami jie brangiai išnuomojo savo butus ir namus. Tiems, kam futbolo čempionatas su visais jo pašaliniais poveikiais – geidžiamiausias laisvalaikio praleidimo būdas.

lrytas.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą